Hesteassisteret Coaching

Hesteassisteret Coaching på Stutteri Vanja.

Hvad er Hesteassisteret Coaching og hvad går det rent faktisk ud på i praksis?

Det handler hverken om at ride på hesten, ej heller at stå og nusse og age hesten. Hesten bevæger sig frit rundt på ridebanen under et Hesteassisteret coachingforløb.

Heste er flokdyr og i naturen er hesten eminente til at aflæse de andre heste i flokken og reagerer på denne adfærd. Den mindste bevægelse fra flokken kan få flokken til at reagerer og flygte. Her handler det om overlevelse og instinkter.

Det er også det der sker når vi går på banen med klienter, hestene fornemmer vores indre sindsstemning. De mærker de blokeringer vi har i vores kroppe. Hestene er så vidunderlige at arbejde med, de gennemskuer dig på ingen tid og holder spejlet op foran dig. Det kan være en stor oplevelse at prøve Hesteassisteret Coaching. Hestene mærker hvordan vi har det, de er fuldt ud ærlige, kærlige, omsorgsfulde og konsekvente i deres handlinger.

Det er min rolle som coach at hjælpe klienten på vej.  Ved at stille enkelte spørgsmål, være lyttende, nærværende og være med på det der nu sker. Jeg samarbejder med hesten under hele forløbet, observerer hvad hesten viser mig via hestens eget kropssprog.

Tag endelig ikke fejl, de er så dygtige og kan på ingen måde narres for de gennemskuer dig på ingen tid.

I bund og grund handler det om at du giver slip i din egen krop og tilstedeværelse. Hvis du er ærlig overfor dig selv kan der ske fantastiske ting. Under sessionen fortæller jeg dig hvad hesten viser mig. Der er ingen tvivl om at metoden virker i praksis. Det er en sparring og et fantastisk samarbejde jeg har med mine New Forest ponyer, som jeg benytter i praksis. Vi er altid 2 coaches på banen sammen med klient og hest.

Det er vigtigt at påpege, at din sikkerhed er det allervigtigste, når vi går på ridebanen sammen med hesten. Det er min rolle som coach at sørge for din sikkerhed derfor bliver du under sessionen fortalt, hvad hesten gør og hvad det betyder i lige netop din situation.

Hvad der sker under Heste Assisteret Coaching kan være mange ting og her er det vigtigt at påpege at jeg selvfølgelig har tavshedspligt. Al respekt for det der sker på banen.

Hesteassisteret coaching starter altid med en guidet meditation inden vi går ind til hesten. Af varighed 20-30 min.

Det er vigtigt med fornuftig påklædning under forløbet, robuste lukkede sko og varmt tøj på en kold dag.

Det anbefales at prøve mere end en enkelt session, da der kan blive åbnet op for følsomme emner. Når du kommer hjem fra en session anbefaler jeg, at du slapper af og drikker rigeligt med vand.

Vil du lærer dig selv bedre at kende og har jeg fanget din opmærksomhed, så skulle du prøve Hesteassisterende Coaching. Måske kan du genkende nedenstående dilemmaer:

 

Har du lyst til at prøve en anderledes oplevelse der sparker røv? (ja undskyld mit sprog)

Tør du mærke efter i egen krop?       

Er du ofte ked af det?

Har du svært ved at sætte grænser overfor andre mennesker?

Har du svært ved at overskue dit liv?

Er du fastlåst i gamle mønstre?

Mangler du indsigter i egen livssituation?

Oplever du mange konflikter i din hverdag?

Har du svært ved at sove om natten?

Mangler du energi og overskud?

Føler du dig fastlåst i din arbejdssituation?

Hvis du kan genkende nogle af disse spørgsmål, er Hesteassisterende Coaching måske noget for dig at prøve. Tør du? Hesten hjælper dig på vej. De dyr gør bare noget ved os.

 

Annette Christiansen

Eksamineret coach med speciale i hesteassisterende coaching og energiarbejde

EqMM`s uddannet Hørve den 25. oktober 2014